För den som inte vet, så är fotboll världens största sport, om man ser på antalet som spelar fotboll. Därför är det inte så konstigt att det är denna sport som följs på tv:n eller live på de olika arenorna världen över.

Men när det gäller fotboll som spelas på klubbnivå är intresset störs i Europa, då folk allt i från slott till koja följer de olika ligorna i Europas alla länder. Var och en av de fotbollsälskande européerna har sitt eget favoritlag som de delar sorg och glädje med. Det finns olika ligor som de kan följa sina lag i, såväl nationella som internationella sådana. I de sistnämnda kan klubblag ifrån olika länder göra upp om de ultimata titlarna. Här deltar storlag ifrån såväl engelska Premier League som tyska Bundesliga, men även svenska Allsvenskan.

Champions League
Champions League är en liga som många mycket duktiga lag spelar i, till exempel Real Madrid från Spanien och har storspelare så som Cristian Ronaldo och Gareth Bale. Eller Milan från Italien med storspelare såsom Mattia de Sciglio och Adil Rami.

Det är tre svenska lag som har lyckats att ta sig till turneringens slutspel under åren som gått och det är Helsingborg 2000/2001, när Sven Andersson räddade straffen som Álvaro Recobas slog i slutet av matchen. Tidigare har AIK nått slutspelet och IFK Göteborg lyckades nå slutspelet hela fyra gånger.

Uefa Europa League
Uefa Europa League, som den heter numera, kallades tidigare för Uefacupen. Det är 100 klubblag runt om i Europa som börjar att spela matcher i första kvalomgången, för att sedan bli 66 klubblag i kvalomgång två. För att i tredje kvalomgången bara vara 58 lag. Därefter börjar play-off med 44 lag.

Bland lagen i play-offen under säsongen 2017/2018 spelar till exempel Östersunds FK från Sverige med spelare så som Jamie Hopcutt och Saman Ghoddos, Ajax från Nederländerna och Everton från England. Gruppspelen är uppdelade i tolv olika grupper, där de olika lagen möter varandra, för att sedan avslutas med en final så småningom.

Dessa var bara ett fåtal av de ligor som finns inom den europeiska fotbollen, men något som alla har gemensamt är att de har hängivna fotbollsfans som följer varje spark som deras favoritlag sparkar!